Cotletele de miel in crusta de rozmarin sunt ideale pentru cinele linistite in familie. Se prepara rapid, sunt gustoase si satioase. Se servesc cu diverse garnituri de legume, alaturi de un pahar de vin rosu.
Ingrediente pentru cotletele de miel in crusta de rozmarin
- 500 grame cotlete de miel
- 1 legatura rozmarin tocat
- 2 lingurite sare
- 1 lingurita piper
- 1 catel de usturoi
- 50 ml ulei de masline
Cum se prepara cotletele de miel in crusta de rozmarin
Combina rozmarinul, sarea, piperul, usturoiul si jumatate din ulei intr-un bol. Adauga cotletele si amesteca-le cu acest sos. Lasa-le apoi la macerat timp de 45 de minute.
Incinge restul de ulei intr-o cratita si adauga cotletele. Lasa-le sa se prajeasca timp de 5 minute pe fiecare parte.
Transfera-le apoi intr-o tava si toarna peste ele tot uleiul. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 15 minute.
Inainte de a servi, lasa cotletele sa se raceasca timp de 10 minute.
Cum se servesc cotletele de miel in crusta de rozmarin
Cotletele de miel in crusta de rozmarin se servesc cu piure de cartofi si varza de Bruxelles.
Sursa foto: simplyrecipes.com