Feluri principale

#cotlete de porc #porc la gratar #piersici caramelizate

Cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate

O iesire la gratar in aceasta vara se poate transforma intr-o ocazie perfecta pentru a-ti desfata simturile! Incearca o reteta de cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate care iti va lasa gura apa.


Ingrediente pentru cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate:

  • 3 catei usturoi
  • 120 g coriandru
  • 1 lingura de sos de soia
  • 4 cotlete de porc fara os
  • 80 ml suc proaspat de lime
  • 15 g zahar brun
  • 1 g praf chili
  • 6 piersici
  • 4 cepe verzi
  • sare
  • piper


Cum se prepara cotlete de porc la gratar cu piersici caramelizate:

Adauga intr-un vas usturoiul bine maruntit, ca pentru mujdei, coriandru si 1 varf de cutit de piper negru. Amesteca-le bine, dupa care adauga sosul de soia. Unge cotletele cu sosul obtinut, pune-le intr-o punga resigilabila si da-le la frigider peste noapte.

Intr-un blender, adauga sucul de lime, zaharul, praful de chilli si 2 piersici taiate in bucati. Amesteca pana cand obtii o pasta omogena. Taie pe jumatate piersicile ramase, pune-le pe gratarul incins timp 5-7 minute, intorcandu-le periodic.

Frige pe gratar cotletele de porc si, la final, si ceapa verde (timp de 3 minute).


Cum se servesc cotletele de porc la gratar cu piersici caramelizate:

Serveste cotletele de porc cu piersicile caramelizate si cu sosul pregatit in prealabil.
 

  •   2013-08-07
  •  

Articol scris de

Alexandra Florea

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Tort Trio Chocolate

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.