Couscousul cu legume este un preparat tunisian foarte usor si aromat, ideal pentru vegetarieni si nu numai.
Ingrediente pentru couscous
- 1 cana couscous;
- 1 cana apa;
- 1 lingura sos de harissa;
- 1 lingurita ulei de masline;
- 3 catei usturoi, tocati;
- 1 ceapa, taiata;
- 1 morcov , decojit, taiat;
- 1 nap, decojit, taiat;
- 1 cartof, decojit, taiat;
- 1 dovlecel, taiat;
- 1 cana naut, clatit si scurs;
- 3 cani supa de legume .
Cum se prepara couscousul tunisian
Pune la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de couscous. Lasa-l sa stea in apa pana cand couscousul absoarbe tot lichidul. Adauga sosul de harissa si amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
Incinge uleiul de masline si soteaza ceapa si usturoiul pana devin translucide. Toarna supa de legume si lasa-o pana devine fierbinte. Atunci pune si legumele si fierbe-le bine cam 15 minute.
Cum se serveste couscousul tunisian
Pune couscousul in farfurii , apoi adauga legumele si nautul.
Sursa foto: gmdietworks.com