Feluri principale

#legume #couscous # Couscous legume

Couscous cu legume

Couscousul cu legume este un preparat tunisian foarte usor si aromat, ideal pentru vegetarieni si nu numai.


Ingrediente pentru couscous

 

  • 1 cana couscous;
  • 1 cana apa;
  • 1 lingura sos de harissa;
  • 1 lingurita ulei de masline;
  • 3 catei usturoi, tocati;
  • 1 ceapa, taiata;
  • 1 morcov , decojit, taiat;
  • 1 nap, decojit, taiat;
  • 1 cartof, decojit, taiat;
  • 1 dovlecel, taiat;
  • 1 cana naut, clatit si scurs;
  • 3 cani supa de legume .


Cum se prepara couscousul tunisian


Pune la fiert 1 cana de apa cu 1 cana de couscous. Lasa-l sa stea in apa pana cand couscousul absoarbe tot lichidul. Adauga sosul de harissa si amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.

Incinge uleiul de masline si soteaza ceapa si usturoiul pana devin translucide. Toarna supa de legume si lasa-o pana devine fierbinte. Atunci pune si legumele si fierbe-le bine cam 15 minute.


Cum se serveste couscousul tunisian


Pune couscousul in farfurii , apoi adauga legumele si nautul.

Sursa foto: gmdietworks.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului