Couscousul este un ingredient din Nordul Africii, care astazi este utilizat in bucatarii din toata lumea, precum Spania, Grecia sau Franta. Foloseste-l la preparatele din carne, legume sau ambele, atunci cand ai nevoie de o garnitura deosebita. Este foarte gustos si totodata un preparat usor, pe placul tuturor.
Ingrediente pentru cu
- 1 cana couscous
- 1/3 cana stafide
- 1 ¾ cani supa de pui
- 2 linguri unt
- ¼ lingurita nucsoara
-
¼ lingurita scortisoara
Cum se prepara couscousul cu stafide
Pune intr-o tigaie supa de pui, stafidele, scortisoara, nucsoara si untul. Lasa compozitia sa fiarba cam 2 minute, la foc iute. Apoi adauga couscousul, acopera cu un capac mancarea si ia-o de pe foc. Lasa-o sa stea astfel 5 minute.
Cum se serveste couscousul cu stafide
Amesteca couscousul cu o furculita. Apoi serveste-l imediat, alaturi de pui, legume etc.