Ingredientre pentru crab albastru inabusit (pentru 4 portii)
- 8 crabi albastri vii
- 3 linguri ulei
- 2 - 3 catei de usturoi, tocati marunt
- 6 - 8 cepe verzi, tocate marunt (sau o ceapa obisnuita tocata marunt)
- 1 lingura ghimbir proaspat razuit
- 1 lingura boabe de fasole neagra, din conserva
- 1 cana supa de pui
- 1 ardei rosu, iute
- sare
- piper
Cum se prepara crabul albastru inabusit
Pune o oala cu apa la fiert. Cand da in clocot pune crabii vii in aceasta si lasa-i sa fiarba 2-3 minute. Scoate-i pe o tava si indeparteaza-le picioarele. Indeparteaza apoi partea de jos a carapacei si scoate organele interne.
Intr-un bol mic, paseaza cu furculita boabele de fasole neagra, pana obtii un piure.
Sfat: Poti inlocui fasolea neagra cu fasole alba sau rosie. Daca nu gasesti fasole la conserva fierbe fasolea in casa.
Intr-un wok (sau o tigaie incapatoare) pune uleiul si lasa-l sa se incinga bine, apoi adauga crabul si picioarele acestuia si prajeste-l timp de 5 minute. Adauga apoi usturoiul, ceapa, ghimbirul, fasolea si ardeiul iute, tocat marunt.
Lasa totul pe foc timp de doua minute, amestecand continuu. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust. Adauga apoi supa de pui, da focul la minim si acopera wokul cu un capac. Lasa totul sa fiarba timp de 10 -15 minute, apoi indeparteaza capacul, da focul la maxim si lasa compozitia sa fiarba pana obtii un sos cremos, amestecand continuu, pentru a nu se lipi.
Cum se serveste crabul albastru inabusit
Serveste crabul alaturi de o garnitura de orez sau de o garnitura de legume la abur. Serveste totul alaturi de un pahar de vin alb, sec, la temperatura camerei.
Sursa foto: cozy-cooking.com