Crevetii, aceste fructe de mare delicioase, sunt produse care pot fi mancate chiar si in perioada postului, asa ca pot fi preparati, sub orice forma, in orice perioada a anului.

 

Ingredientele de care ai nevoie:

  • ½ kg creveti curatati
  • 2 linguri de orez cu bob lung
  • 2 ardei capia taiati fasii
  • 1 lamaie taiata felii subtiri
  • 1 praf de cimbru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 praf de piper
  • ½ lingurita de paprika sau boia dulce.

Cum se prepara:

  • Se fierbe orezul in putina apa cu sare
  • Intr-un bol se amesteca piperul cu feliile de lamaie, fasiile de ardei capia si doua linguri de ulei de masline, dupa care se adauga intr-o oala.
  • Intr-un alt bol se amesteca crevetii  (fierti cam 15 minute in pralabil) cu paprika sau boiaua dulce si restul de ulei de masline, sare si piper, dupa care se adauga in aceeasi oala.
  • Se coace apoi la foc mediu timp de 10 – 12 minute, timp in care se amesteca din cand in cand.
  • Pe un platou se aseaza orezul fiert, iar peste orez se adauga crevetii pregatiti mai sus.

Cum se serveste:

  • Crevetii cu lamaie se servesc imediat dupa preparare , alaturi de un pahar cu vin rosu .
  •   2009-10-28
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana-Maria Dragota

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii