Crevetii la gratar sunt un preparat delicios, foarte potrivit ca aperitiv la o masa in aer liber. Ii poti face in aceasta vara, la iarba verde sau in curte. Musafirii tai vor fi incantati de aceasta alegere.
 

Ingrediente pentru creveti la gratar
 

  • 12 creveti, curatati
  • 2 linguri suc proaspat de lamaie
  • 2 linguri suc proaspat de lime
  • 3/8 cana ulei de masline
  • 2 linguri usturoi tocat
  • 1 ½ lingurita ardei iute
  • 3 lingurite cimbru tocat.
     

Cum se prepara crevetii cu usturoi la gratar
 

Fa o marinata din sucul de lamaie si de lime, uleiul de masline, usturoiul, ardeiul si cimbrul tocat. Pune marinata intr-o punga, adauga crevetii curatati bine si leaga punga. Apoi agit-o, pentru omogenizare si da amestecul la frigider, minim 4 ore. Daca vrei sa-i lasi mai mult, ii poti pregati cu 24 de ore inainte.

Intre timp, incinge gratarul. Foloseste bete pentru frigarui pentru a insera crevetii, rand pe rand. Pune apoi crevetii pe gratar si lasa-i cam 5 minute pe fiecare parte.
 

Cum se servesc crevetii cu usturoi la gratar
 

Se servesc cu felii de lamaie si o garnitura de salata.

  •   2011-06-23
  •  

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.