Ingrediente pentru crevetii cu usturoi si ierburi aromatice
- 1 si ½ lingurita sare kosher
- ½ lingurita coaja rasa de lamaie
- 3 catei de usturoi tocati marunt
- 3 linguri de busuioc proaspat, tocate
- 3 linguri de patrunjel proaspat, tocate
- 1 lingura frunze de oregano proaspete, tocate
- 1 lingura lamaita proaspata, tocata
- 4 linguri ulei de masline extravirgin
- 1 kg creveti proaspeti, decorticati
- bete pentru frigarui
Pentru sos:
- 1 lingura ulei de masline
- sucul de la jumatate de lamaie
- ½ lingurita fulgi de ardei iute
- 1 praf de piper cayenne
- sare
- piper proaspat stors
- 1 lamaie taiata in sferturi
Cum se prepara crevetii cu usturoi si ierburi aromatice
Mai intai trebuie sa prepari marinata pentru creveti. Intr-un mojar adauga sarea, coaja de lamaie si piperul si piseaza totul foarte bine. Adauga apoi busuiocul, patrunjelul, oregano si lamaita si piseaza totul impreuna. Adauga o lingura de ulei si continua sa pisezi foarte bine. La final adauga restul de ulei.
Pune crevetii intr-un castron si adauga doua treimi din marinata preparata anterior peste acestia. Amesteca-i bine apoi acopera vasul sau pune-i intr-o punga pentru marinata si lasa-i la frigider timp de trei ore. Pastreaza si restul de marinata la frigider.
Pune apoi crevetii pe betele pentru frigarui si frige-i pe gratarul incins timp de 2-3 minute pe fiecare parte.
Intre timp prepara sosul pentru servire. Intr-o sosiera adauga marinata ramasa. Pune peste aceasta o lingura ulei de masline, sucul de lamaie, fulgii de ardei iute, piperul cayenne si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cand crevetii sunt gata transfera-i pe un platou, fara sa ii scoti de pe betele de frigarui si toarna sosul peste acestia.
Cum se servesc crevetii cu usturoi si ierburi aromatice
Serveste crevetii alaturi de felii proaspete de lamaie si un pahar de vin alb.
Sursa foto: youtube.com