Ingrediente pentru crochetele de somon
- 400 grame somon
- 1 ou mare
- 1/3 cana malai
- 1/2 cana lapte batut
- 2 linguri faina
- 2 catei de usturoi pisat
- sare
- piper
- 2 cani ulei
Cum se prepara crochetele de somon
Depieliteaza somonul si indeparteaza toate oasele. Toaca bine carnea. Adauga peste aceasta oul (batut in prealabil), malaiul, laptele batut, faina si usturoiul. Asezoneaza cu sare si piper, dupa gust.
Intr-o tigaie mare sau intr-o cratita adauga uleiul si lasa-l la incins. Cu ajutorul unei linguri pune compozitia in tava si lasa somonul sa se prajeasca timp de 2 - 3 minute pe ambele parti.
Cum se servesc crochetele de somon
Scoate scrochetele de somon pe un prosop de hartie. Lasa-le sa se "odihneasca" timp de 5 minute.
Serveste-le impreuna cu un sos de maioneza cu usturoi. Alaturi mai poti servi o salata proaspata si un pahar de vin alb ;a temperatura camerei.
Sursa foto: parmesan.com