Feluri principale

#retete #pui #carne de pui # retete pui #pui pe sticla

Cum sa faci pui pe sticla

Daca vrei sa incerci o noua modalitate de a pregati puiul, gateste-l pe sticla. Suna complicat, insa, in realitate, reteta este simpla si inedita, pe baza de apa, prin folosirea unei sticle pe post de suport. Pentru acest fel de mancare ai nevoie numai de carne, apa si condimente .

Ingrediente de care ai nevoie pentru pui pe sticla

Pentru puiul pe sticla ai nevoie de un pui intreg, bine curatat, condimente, plante aromatice , apa si o sticla de 0.5 litri. Foloseste ce condimente si plante aromatice vrei: usturoi, boia, patrunjel etc. Pentru o reteta simpla, te poti rezuma la putin piper si niste delikat.

Cum se face puiul pe sticla

Pasarea trebuie sa fie foarte bine curatata atat in interior, cat si in exterior. Freaca puiul cu condimentele dorite dupa ce l-ai spalat bine, apoi umple pe jumatate o sticla de 0.5 litri cu apa si introdu puiul pe aceasta sticla ca si cum ar sta pe un tarus.

Sticla trebuie sa stea in picioare, la fel si puiul. In alte retete, puiul se aseaza cu susul in jos. Se poate folosi o sticla de bere, un borcan sau alt recipient din sticla umplut pe jumatate cu apa. Aseaza puiul intr-o cratita pentru cuptor cu 0.5 litri de apa si da pasarea la cuptor, 1 ora - 1 ora si jumatate sau 2 ore, la 180 grade Celsius. Perioada in care puiul trebuie sa stea la cuptor depinde de cat de mare este pasarea.

In apa din tava in care se va strange grasimea se poate pune putina sare. Pe masura ce se face in cuptor, puiul poate fi uns cu sos din tava, pentru un plus de aroma. In alte retete, se pregatesc legumele in aceasta zeama, pana cand ea scade, iar legumele se patrund bine.

Puiul este gata cand s-a rumenit si patruns bine, iar sucurile care curg din el sunt clare. Il poti servi alaturi de orice garnitura doresti, facuta separat sau in aceeasi tava.

Serveste puiul pe sticla

Scoate puiul de pe sticla si transeaza-l. Serveste puiul cu o garnitura de cartofi prajiti , legume fierte, o salata, orez, muraturi sau altceva. Puiul se serveste cald, imediat.

Foto: fotothing.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului