Feluri principale

#reteta mici #retete 1 decembrie #mici #1 decembrie

Cum sa prepari acasa micii pentru gratarul de 1 Decembrie

Vrei sa prepari mici gustosi la tine acasa? Nu este deloc dificil. Tot ce trebuie sa faci este sa tii cont de cateva reguli simple.

Ingrediente pentru mici

  • 1kg fleica de porc
  • 1kg muschi de vita
  • 800g slanina
  • 1 capatana usturoi
  • 2 lingurite cimbru uscat
  • 3 lingurite boia dulce
  • 3 lingurite bicarbonat de sodiu
  • 350 ml supa de oase
  • 350 ml apa minerala
  • sare
  • piper

Cum se prepara micii

Carnurile se taie cuburi potrivite, apoi se dau prin masina de tocat carne. Procedeaza la fel si in cazul grasimii.

Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana devine o pasta fina. Adauga apoi o lingurita de sare si continua sa-l pisezi. Adauga apoi cimbrul, bicarbonatul, boiaua, sarea si piperul. Adauga apoi ingredientele peste carne si amesteca totul foarte bine.

Incorporeaza apoi supa treptat si apa minerala. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Lasa micii timp de doua-trei ore l a frigider, apoi scoate carnea. Unge-ti mainile cu ulei si formeaza mititei de dimensiunea dorita. Frige-i pre gratarul incins pana cand sunt foarte bine patrunsi.

Sursa foto: amedeea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului