Ingrediente pentru mici
- 1kg fleica de porc
- 1kg muschi de vita
- 800g slanina
- 1 capatana usturoi
- 2 lingurite cimbru uscat
- 3 lingurite boia dulce
- 3 lingurite bicarbonat de sodiu
- 350 ml supa de oase
- 350 ml apa minerala
- sare
- piper
Cum se prepara micii
Carnurile se taie cuburi potrivite, apoi se dau prin masina de tocat carne. Procedeaza la fel si in cazul grasimii.
Curata usturoiul si piseaza-l foarte bine, pana devine o pasta fina. Adauga apoi o lingurita de sare si continua sa-l pisezi. Adauga apoi cimbrul, bicarbonatul, boiaua, sarea si piperul. Adauga apoi ingredientele peste carne si amesteca totul foarte bine.
Incorporeaza apoi supa treptat si apa minerala. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Lasa micii timp de doua-trei ore l a frigider, apoi scoate carnea. Unge-ti mainile cu ulei si formeaza mititei de dimensiunea dorita. Frige-i pre gratarul incins pana cand sunt foarte bine patrunsi.
Sursa foto: amedeea.ro