Ingrediente pentru mamaliga
- 400 ml apa
- 150 ml lapte
- 200 grame malai de calitate
- sare, dupa gust
- 50 g unt
Cum se prepara mamaliga
Intr-un ceaun, pune apa la fiert, impreuna cu laptele si sarea. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adauga treptat cate putin malai, in ploaie, si amesteca foarte bine. Nu adauga tot malaiul odata, deoarece se vor forma cocoloase.
Da focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba pana cand malaiul este bine fiert. In tot acest timp amesteca constant in mamaliga pentru a evita ca aceasta sa se arda.
Cand malaiul este bine fiert, adauga untul si amesteca foarte bine, pentru a se incorpora. La final gusta mmaliga si daca este necesar mai adauga sare.
Rastoarna apoi mamaliga pe o farfurie intinsa sau pe un platou de lemn.
Sfat: Daca vrei sa prepari mamaliga de post, inlocuieste laptele cu apa. In loc de unt poti adauga putin ulei de masline, sau poti renunta complet la grasime.
Sursa foto: northlakecomo.net