Feluri principale

#sfaturi preparare mamaliga #preparare mamaliga #retete mamaliga #mamaliga #sfaturi culinare

Cum sa prepari cea mai buna mamaliga! Nu va avea cocoloase

Mamaliga nu este cel mai usor preparat de pregatit. Desi in terie lucrurile par simple, in realitate, de cele mai multe ori, acesta iese cu cocoloase sau nu are gustul ori consistenta dorite. Aceste preobleme intervin in momentul in care nu esti atent sau nu folosesti cantitatile necesare de lichide si malai. Iata cum poti prepara cea mai gustoasa si savuroasa mamaliga.

Ingrediente pentru mamaliga

  • 400 ml apa
  • 150 ml lapte
  • 200 grame malai de calitate
  • sare, dupa gust
  • 50 g unt

Cum se prepara mamaliga

Intr-un ceaun, pune apa la fiert, impreuna cu laptele si sarea. In momentul in care incepe sa clocoteasca, adauga treptat cate putin malai, in ploaie, si amesteca foarte bine. Nu adauga tot malaiul odata, deoarece se vor forma cocoloase.

Da focul la minim si lasa mamaliga sa fiarba pana cand malaiul este bine fiert. In tot acest timp amesteca constant in mamaliga pentru a evita ca aceasta sa se arda.

Cand malaiul este bine fiert, adauga untul si amesteca foarte bine, pentru a se incorpora. La final gusta mmaliga si daca este necesar mai adauga sare.

Rastoarna apoi mamaliga pe o farfurie intinsa sau pe un platou de lemn.

Sfat: Daca vrei sa prepari mamaliga de post, inlocuieste laptele cu apa. In loc de unt poti adauga putin ulei de masline, sau poti renunta complet la grasime.

Sursa foto: northlakecomo.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului