Vara este momentul potrivit pentru a prepara zacusca de vinete proaspata. Iata o reteta simpla, perfecta pentru o zacusca de vara, pe care sa o consumi imediat.

Ingrediente pentru zacusca de vinete

  • 3 gogosari
  • 3 ardei grasi
  • 1 ceapa
  • 2 vinete mari
  • 2 morcovi
  • 450 g rosii
  • ulei de masline
  • 2 foi dafin
  • piper boabe
  • 2 boabe enibahar
  • sare

Cum se prepara zacusca de vinete

Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.

Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.

Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita emailata, si lasa zacusca sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.

Cum se serveste zacusca de vinete

Serveste zacusca de vinete rece, alaturi de felii de paine de casa sau alaturi de paine prajita.

Sursa foto: bzi.ro

  •   2017-07-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii