Ingrediente pentru zacusca de vinete
- 3 gogosari
- 3 ardei grasi
- 1 ceapa
- 2 vinete mari
- 2 morcovi
- 450 g rosii
- ulei de masline
- 2 foi dafin
- piper boabe
- 2 boabe enibahar
- sare
Cum se prepara zacusca de vinete
Coace gogosarii, ardeii si vinetele. Curata legumele de coaja si lasa-le la scurs.
Intre timp toaca ceapa marunt si caleste-o la foc mic, in ulei. Cand devine translucida adauga morcovii rasi pe razatoarea mica si lasa legumele la innabusit timp de 10 minute.
Intre timp toaca marunt gogosarii, ardeii, rosiile si vinetele. Pune toate ingredientele in cratita emailata, si lasa zacusca sa fiarba mocnit, amestecand din cand in cand. Asezoneaza cu sare dupa gust.
Cum se serveste zacusca de vinete
Serveste zacusca de vinete rece, alaturi de felii de paine de casa sau alaturi de paine prajita.
Sursa foto: bzi.ro