Ingrediente pentru mancarea de linte cu pui
- 250 gr linte uscata
- 1 piept de pui
- 1 ceapa mare, alba
- 1 cutie rosii, taiate cubulete
- 1 morcov
- 4 catei usturoi
- sare
- piper
- 2 legaturi marar
- 4 linguri ulei de masline
Pentru condiment:
- 2 lingurite coriandru boabe
- 2 lingurite cimbru uscat
- 1 lingurita rasa turmenic
- 3 lingurite cu varf boia dulce
- 1/2 lingurita chili pudra
- 1/2 lingurita piper negru macinat
- 1 piper lung
- 1/2 lingurita ghimbir pudra
Cum se prepara mancarea de linte cu pui
Adauga toate ingredientele pentru condiment in rasnita si macina-le bine. Din amestecul rezultat va trebui sa folosesti doar o lingura de condiment. Depoziteaza restul pentru alte retete.
In robotul de bucatarie adauga ceapa si morcovul si mixeaza bine pana cand cele doua sunt tocate fin.
Adauga ingredientele intr-o oala, impreuna cu uleiul si caleste-le pana cand incep sa se inmoaie. Adauga apoi puiul taiat cubulete si usturoiul pisat marunt.
Amesteca totul foarte bine, poi adauga lintea bine spalata si completeaza cu patru cani de apa. Cand incepe sa clocoteasca adauga condimentul preparat si o lingurita de sare si lasa totul sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Cand mancarea este aproape gata asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga conserva de rosii. Lasa totul sa mai fiarba timp de 5 minute apoi adauga mararul tocat marunt si stinge focul.
Cum se serveste mancarea de linte cu pui
Serveste mancarea de linte cu pui calda, alaturi de o salata de sezon.