Ingrediente pentru burgerii de somon
- 500g file de somon, dezosat si depielitat
- 2 linguri pasta de curry
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita sos de soya
- 1 legatura de coriandru
- 1 lingurita ulei de masline extravirgin
- sare
- piper
- 4 chifle
Pentru salata
- 2 morcovi
- 1 castravete
- 2 inguri otet de vin
- 1 lingurita zahar brun
Cum se prepara burgerii de somon
Imparte coriandrul in doua parti egale. Toaca marunt jumatate din legatura de coriandru, iar de la cealalta jumatate pune frunzele intr-un castron.
Taie fileul de peste in cubulete si asauga-l in robotul de bucatarie impreuna cu pasta curry, ghimbirul, saosul de soia si coriandrul tocat. Mizeaza foarte bine pana cand obtii o compozitie omogena.Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Formeaza din compozitia obtinuta patru burgeri.
Intr-o tigaie nonadereanta adauga uleiul si lasa-l sa se incinga foarte bine. Adauga burgerii si frige-i pe ambele parti pana cand se patrund foarte bine.
Taie chiflele in jumatati si pune-le la prajit in tigaia in care ai preparat chiftelele, cu partea taiata in jos. Cand s-au rumenit scoatele pe un platou.
Intre timp curata morcovii si castravete, si da-le prin razatoarea mare. Intr-un pahar adauga zaharul si otetul si amesteca bina pana cand zaharul se topeste. Adauga dressingul peste salata si asezoneaza cu sare si piper dupa gust. La final adauga frunzele de coriandru peste salata.
Cum se servesc burgerii de somon
Pune cate o chiftea de somon intr-o chifla si adauga sos tzatziki si salata. Serveste cald, alaturi de un pahar de vin alb.
Sursa foto: seriouseats.com