Feluri principale

#aspic legume #aspic #legume # retete dietetice #retete vegetariene

Cum sa prepari cel mai bun aspic de legume

Vrei sa prepari o reteta gustoasa de aspic de legume? Incearca o reteta simpla, ideala chiar si pentru cei care sunt la dieta.

Ingrediente pentru aspicul de legume

 

  • 1 dovlecel
  • 2 morcovi
  • 1 cana mazare congelata
  • 1 ardei gras
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa alba
  • sare
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • 1 capatana de usturoi
  • gelatina

Cum se prepara aspicul de legume

Curata legumele si spala-le bine. Taie morcovii si dovlecelul rondele, iar telina felii. Daca feliile ti se par prea mari le mai poti taia in jumatati sau chiar sferturi. Taie si ardeiul felii sau cubulete, dupa preferinte.

Intr-o oala incapatoare adauga un litru si jumatate de apa, foile de dafin si piperul boabe. Cand apa da in clocot adauga telina, morcovii si ceapa. Asezoneaza cu sare dupa gust. Lasa-le sa fiarba timp de 15 minute, apoi scoate ceapa si adauga dovleceii. Dupa alte 10 minute adauga si ardeii.

Fierbe mazarea separat in apa cu sare. Scurge legumele de apa, insa nu arunca zeama.

Curata usturoiul de coaja si piseaza-l. Adauga-l in supa de legume fierbinte. Lasa-l sa stea in supa aproximativ 10 minute.

Intre timp asaza legumele in forme, in functie de preferinte. Strecoara supa de legume printr-o sita foarte deasa sau printr-o sita in care ai pus in prealabil o bucata de tifon. In acest fel zeama va fi clara iar aspicul va avea un aspect placut.

Separat, dizolva un plic de gelatina, conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi amesteca-l cu supa strecurata. Toarna supa peste legume, cu grija pentru a nu se ridica la suprafata.

Cum se serveste aspicul de legume

Lasa aspicul la frgider minim 12 ore inainte de a-l servi. Rastoarna-l apoi pe un platou. Se serveste rece alaturi de paine prajita.

Sursa foto: foodfile.typepad.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului