Orezul cu ciuperci este simplu si usor de preparat. In plus, este extrem de gustos si sanatos, mai ales in zilele de post. Contine vitamine esentiale organismului precum si proteine.

Ingrediente pentru orezul cu ciuperci, de post

  • 200g orez (de preferat orez pentru risotto)
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 100g telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 500g ciuperci
  • 60ml ulei
  • 2 foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper

Cum se prepara orezul cu ciuperci, de post

Toaca ceapa marunt, telina cubulete si morcovul si pastarnacul felii rotunde, subtiri.

Intr-o oala adauga uleiul, foile de dafin si legumele si caleste-le impreuna timp de un minut. Adauga apoi orezul spalat bine si continua sa calesti pana cand acesta absoarbe toata zeama lasata de legume. Adauga apoi ciupercile taiate felii si asezoneaza cu sare si piper. Continua sa calesti totul timpe de 2-3 minute, apoi adauga apa, putin cate putin pana cand orezul este fiert.

La final, can orezul este fiert, stinge focul si adauga patrunjelul tocat marunt. Amesteca bine.

Cum se serveste orezul cu ciuperci, de post

Serveste orezul cald, ca atare, sau alaturi de o salata de muraturi.

Sursa foto: foodtolove.com.au

  •   2016-12-07
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.