Feluri principale

#chiftelute de dovlecei cu branza #chiftelute de dovlecei #retete dovlecei #dovlecei

Cum sa prepari cele mai bune chiftelute de dovlecei cu branza

Este sezonul dovleceilor. Profita din plin de aceasta perioada pentru a prepara cele mai bune chiftelute de dovlecei cu branza. Iata cat este de usor.

Ingrediente pentru chiftelutele de dovlecei cu branza

  • 3 dovlecei medii
  • 1 ceapa alba, medie
  • 2 oua
  • 2 caĊ£ei de usturoi
  • 80 g faina
  • 2 linguri lapte
  • 70g branza feta, sfaramata cu furculita
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita oregano
  • 1 praf de nucsoara
  • 1/2 legatura de marar
  • sare
  • piper
  • ulei (pentru prajit)

Cum se prepara chiftelutele de dovlecei cu branza

Taie dovleceii cubulete si pune-i la oparit in apa clocotita cu sare. Lasa-i sa fiarba timp de 1-2 minute. Scoate-i apoi intr-o sita si lasa-i sa se scurga pana se racesc. Stoarce-i apoi de surplusul de zeama cu ajutorul mainii si adauga-i intr-o farfurie incapatoare. Sfarama-i foarte bine cu ajutorul unei furculite sau trece-i prin masina de tocat.

Taie ceama marunt si piseaza usturoiul. Pune legumele la calit intr-o tigaie cu putin ulei de masline, pana cand legumele se inmoaie iar zeama lasata de acestea se evapora. Stinge focul si adauga peste acestea chimenul si oregano. Amesteca bine si imcorporeaza amestecul in dovlecei.

Intr-un vas pentru mixer adauga branza si laptele si amesteca bine. Incorporeaza apoi ouale si adauga un praf de nucsoara. Adauga treptat si faina, amestecand la viteza maxima pentru a nu se forma cocoloase.

Adauga amestecul peste cel de dovlecei. Continua sa amesteci bine cu ajutorul unei linguri. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper. La final adauga mararul tocat marunt.

Pune la incins o tigaie cu ulei. Adauga cate o lingura din aluat si prajeste chiftelutele pe ambele parti pana se rumenesc. Scoate-le apoi pe un prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Cum se servesc chiftelutele de dovlecei cu branza

Serveste chiftelutele de dovlecei cu branza reci sau calde, alaturi de o salata de rosii cu usturoi si busuioc.

Sursa foto: closetcooking.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului