Ouale Benedict sunt la mare cautare in restaurante. Stiai insa ca pot fi preparate foarte usor, acasa? Ai nevoie doar de cateva ingrediente si te vei putea bucura de o masa savuroasa in doar cateva minute!
Ingrediente
- Doua oua
- Putin otet de vin alb
- Un galbenus
- O lingura zeama de lamaie
- 100 g unt
- O lingura apa
- Sare
- Piper
- Chifla sau paine prajita
Cum se prepara
Incepe cu prepararea sosului olandez. Adauga intr-un castron galbenusul, o lingura de apa, zeama de lamaie, si putina sare Cu ajutorul miserului sau a unui blender vertical amesteca bine totul si adauga untul topit si racit putin cate putin. Ai grija ca untul sa fie la temperatura camerei pentru a nu coagula galbenusul.
Pune o oala cu apa la fiert si adauga 3-4 linguri de otet. Cand apa da in clocot da focul la minim si cu ajutorul unei linguri creaza un vartej in mijlocul oalei. Toarna foarte incet oul, pe care l-ai pus anterior intr-o ceasca. Lasa oul in apa timp de trei minute, apoi scoate-l.
Adauga oul pe o felie de paine prajita sau pe o chifla taiata in jumatate. Toarna o lingura de sos deasupra si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.