Feluri principale

#preparare oua benedict #reteta oua benedict #oua benedict

Cum sa prepari cele mai bune oua Benedict. Reteta pe care o vei adora!

Ouale Benedict sunt la mare cautare in restaurante. Stiai insa ca pot fi preparate foarte usor, acasa? Ai nevoie doar de cateva ingrediente si te vei putea bucura de o masa savuroasa in doar cateva minute!

 

Ingrediente

  • Doua oua
  • Putin otet de vin alb
  • Un galbenus
  • O lingura zeama de lamaie
  • 100 g unt
  • O lingura apa
  • Sare
  • Piper
  • Chifla sau paine prajita

Cum se prepara

Incepe cu prepararea sosului olandez. Adauga intr-un castron galbenusul, o lingura de apa, zeama de lamaie, si putina sare Cu ajutorul miserului sau a unui blender vertical amesteca bine totul si adauga untul topit si racit putin cate putin. Ai grija ca untul sa fie la temperatura camerei pentru a nu coagula galbenusul.

Pune o oala cu apa la fiert si adauga 3-4 linguri de otet. Cand apa da in clocot da focul la minim si cu ajutorul unei linguri creaza un vartej in mijlocul oalei. Toarna foarte incet oul, pe care l-ai pus  anterior intr-o ceasca. Lasa oul in apa timp de trei minute, apoi scoate-l.

Adauga oul pe o felie de paine prajita sau pe o chifla taiata in jumatate. Toarna o lingura de sos deasupra si asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului