Ingrediente pentru vinetele pane
- 2 vinete
- 3 oua
- pesmet
- sare
- piper
- faina
- nucsoara
- boia dulce sau iute (ori combinata, in functie de preferinte)
- ulei pentru prajit
Cum se prepara vinetele pane
Spala vinetele bine si taie-le felii rotunde de aproximativ un cm grosime. Presara sare peste ele si lasa-le intr-un castron timp de o ora sau doua. Stoarce-le apoi cu ajutorul mainii, foarte bine.
Intr-un castron adauga pesmetul si condimentele si amesteca bine.
Intr-o farfurie adanca adauga ouale si bate-le bine. Asezoneaza cu sare si piper.
Intr-o alta farfurie adauga faina.
Trece fiecare felie de vanata prin faina, apoi prin oua, din nou prin faina, iar prin ou iar la final prin pesmet. Prajeste-le in baie de ulei.
Serveste vinetele calde, ca garnitura alaturi de o friptura.
Sursa foto: bucataras.ro