Feluri principale

#inele de ceapa #retete simple # retete ceapa #inele #retete rapide

Cum sa prepari cele mai gustoase inele de ceapa

Inelele de ceapa sunt usor de preparat insa pentru a obtine inele cu adevarat delicioasa trebuie sa cunosti cateva trucuri utile. Cele mai bune si ai sanatoase sunt insa cele preparate in cuptor si nu cele prajite. Iata cum iti poti impresiona familia in mod placut cu acest preparat aparent banal.

Ingrediente pentru inelele de ceapa

  • 1 pahar de faina
  • 3 cepe rosii destul de mari
  • 3 oua
  • 3 linguri de lapte
  • 2 pahare de pesmet
  • 1/2 lingurite de praf de usturoi
  • paprika
  • sare
  • piper

Cum se prepara inelele de ceapa

Preincalzeste cuptorul la 220 de grade si tapeteaza o tava cu hartie de copt.

Intr-un bol incapator adauga faina, sarea, condimentele si praful de usturoi.

Intr-o alta farfurie adanca pesmetul si condimenteaza-l dupa gust cu paprika.

Intr-un alt bol adauga ouale si bate-le bine cu ajutorul unei furculite, pana obtii o compozitie omogena. Incorporeaza laptele treptat. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.

Curata ceapa de coaja si tai-o in felii astfel incat sa obtii inele late de maxim 1,5 cm. Trece fiecare inel prin amestecul de faina, apoi prin cel de ou si la final prin pesmet. Asaza inele in tava si coace-le timp de 25 de minute, sau pana cand devin crocante si aurii.

Cum se servesc inelele de ceapa

Serveste inelele de ceapa calde, alaturi de o friptura sau o salata de sezon. Merg foarte bine cu diverse sosuri precum sos de rosii, maioneza sau sos sour.

Sursa foto: youtube.comĀ 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete