Pastele rigatoni cu broccoli sunt perfecte pentru o cina usoara si rapida si pot fi reteta perfecta pentru cei care tin post. Tot ce trebuie sa faci este sa inlocuiesti untul cu uei de masline si parmezanul cu branza tofu.
Ingrediente pentru pastele rigatoni cu broccoli
- 8 linguri unt (sau ulei de masline)
- 4 catei de usturoi, pisati
- 450 grame broccoli
- 1 cana supa de legume
- 1 cana busuioc proaspat
- 450 grame paste rigatoni
- 200 grame parmezan ras (sau tofu)
- sare
- piper
Cum se prepara pastele rigatoni cu broccoli
Fierbe pastele conform instructiunilor de pe abalaj, in apa cu sare. Cand sunt gata, scuge-le bine de apa si pune-le intr-un castron.
Inte timp, intr-o tigaie incapatoare incinge uleiul si untul. Adauga usturoiul si broccoli taiat bucatele, si caleste-le impreuna timp de 2-3 minute. Adauga apoi supa si lasa sa fiarba pana cand broccoli este fiert al dente. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Toarna pastele in tigaie peste broccoli si amesteca bine, pana cand pastele absorb toata zeama ramasa. Stinge focul si pune pastele intr-un castron. Presara parmezanul deasupra si lasa pastele acoperite, timp de 1 minut pentru ca aromele sa se intrepatrunda.
Cum se servesc pastele rigatoni cu broccoli
Serveste pastele calde, alaturi de bruschete cu usturoi.
Sursa foto: allthatsplatters.blogspot.com