Adori placinta cu branza si spanac? De ce nu incerci sa o prepari acasa? Este mai simplu decat ai fi crezut si in plus, mult mai sanatoasa decat cea cumparata de la patiserie.

Ingrediente pentru placinta cu branza si spanac

  • 1 paghet aluat de foitaj
  • 500 g spanac
  • 200 g telemea de vaca
  • 100g branza de vaci
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • sare
  • piper

Cum se prepara placinta cu branza si spanac

Toaca ceapa marunt si caleste-o intr-o tigaie incapatoare pana devine sticloasa. Adauga apoi usturoiul tocat si spanacul congelat, sau proaspat, tocat marunt. Caleste totul pana ce apa lasata de ceapa si spanac se evapora. Stinge apoi aragazul si lasa compozitia sa se raceasca.

Intre timp, adauga telemeaua si branza de vaci in roboul de bucatarie. Paseaza bine pana obtii o crema. Incorporeaza apoi ouale.

Toarna compozitia obtinuta peste spanac si amesteca bine. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust si adauga nucsoara.

Intr-o tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt adauga o foaie de aluat de foitaj. Unge-o bine cu unt topit sau cu ulei, apoi toarna compozitia de branza cu spanac. Acopera totul cu cea de-a doua foaie de aluat.

Coace placinta pana cand aluatul este bine rumenit. Las-o apoi sa se raceasca inainte de a o taia.

Cum se serveste placinta cu branza si spanac

Serveste placinta ca atara, alaturi de o salata de rosii su oregano si busuioc.

Sursa foto: myraskitchen.blogspot.com

  •   2016-03-09
  •  

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.