Feluri principale

#unt #ceapa #curcan #mancare craciun

Curcan glazurat pentru masa de sarbatori

Daca vrei sa pregatesti un mare curcan pentru masa de sarbatori , incearca o reteta de curcan glazurat. Foloseste sirop de artar pentru o aroma deosebita.

 

Ingrediente pentru curcan glazurat

 

  • 1 curcan proaspat, intreg
  • 1 ceapa
  • 3-4 linguri unt nesarat, topit
  • 2 cani supa de pui
  • ¼ cana sirop de artar
  • sare, piper

 

Cum se prepara curcanul glazurat

 

Incalzeste cuptorul la 195 grade Celsius. Spala bine curcanul. Apoi pune sare si piper atat inauntrul lui, cat si afara. Pune apoi in curcan ceapa, inchide cavitatea cu o scobitoare. Aseaza curcanul pe o tava, cu pieptul in sus si unge-l cu jumatate din cantitatea de unt topit.

Toarna ½ cana din supa de pui in tava. Lasa curcanul in cuptor cam 3 ore, pana cand carnea inregistreaza o temperatura de 100 grade Celsius la picioare si 94 de grade la piept.

La fiecare 45 de minute, ia cu lingurita sos din tava si toarna-l peste curcan, adaugand din restul de supa de pui in tava. In ultima jumatate de ora, combina restul de unt topit cu siropul de artar si unge curcanul in timp ce se gateste.

 

Cum se serveste curcanul glazurat

 

Se serveste cald.

  •   2010-12-15
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii