Daca in zilele de sarbatoare te saturi de mancarurile satioase si dificil de digerat, poti pregati o reteta simpla si gustoasa cu peste.
Ingrediente pentru curry de peste
- 2 lingurite seminte coriandru
- 1 lingurita seminte chimen
- 150 g rosii uscate
- 2 catei usturoi
- 1/2 lingurita coriandru verde
- 1 bat scortisoara
- 500 g peste fara oase (macrou)
- 1 lingurita ghimbir ras
- 2 linguri ulei
- sare
- 1 ceapa mica
- 100 ml apa
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita zahar
- 200 ml iaurt
Cum se prepara curry de peste
Amesteca semintele de coriandru, chimenul, rosiile uscate, usturoiul, semintele de coriandru si scortsisoara si piseaza-le intr-un mojar, astfel incat sa obtii o pudra fina.
Separat, caleste ceapa, pana devine aurie, apoi da-o deoparte. Pune la prajit si pestele taiat cubulete mici, avand grija sa se rumeneasca pe ambele parti.
Condimenteaza bucatile de peste cu amestecul de condimente pregatit anterior, apoi pune totul intr-o tigaie incapatoare. Adauga apa, ceapa calita, sare si iaurt si lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 10 minute.
Cum se serveste curry de peste
Serveste curry de peste fierbinte, cu verdeata tocata deasupra.
Sursa foto: myrecipes.com