Daca in zilele de sarbatoare te saturi de mancarurile satioase si dificil de digerat, poti pregati o reteta simpla si gustoasa cu peste.


Ingrediente pentru curry de peste

  • 2 lingurite seminte coriandru
  • 1 lingurita seminte chimen
  • 150 g rosii uscate
  • 2 catei usturoi
  • 1/2 lingurita coriandru verde
  • 1 bat scortisoara
  • 500 g peste fara oase (macrou)
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • 1 ceapa mica
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 200 ml iaurt


Cum se prepara curry de peste

Amesteca semintele de coriandru, chimenul, rosiile uscate, usturoiul, semintele de coriandru si scortsisoara si piseaza-le intr-un mojar, astfel incat sa obtii o pudra fina.

Separat, caleste ceapa, pana devine aurie, apoi da-o deoparte. Pune la prajit si pestele taiat cubulete mici, avand grija sa se rumeneasca pe ambele parti.

Condimenteaza bucatile de peste cu amestecul de condimente pregatit anterior, apoi pune totul intr-o tigaie incapatoare. Adauga apa, ceapa calita, sare si iaurt si lasa mancarea sa fiarba la foc mic, circa 10 minute.


Cum se serveste curry de peste

Serveste curry de peste fierbinte, cu verdeata tocata deasupra.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2012-12-20
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii