- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina
Omleta spaniola cu sunca si cascaval
Sursa foto: youtube.com
Ingrediente:
- 4 cartofi medii
- 6 oua
- 1/2 ceapa alba
- 4 felii de sunca (sau bacon)
- 8 felii de cascaval
- sare
- ulei de masline
Cum se prepara:
Curata ceapa si cartofii si spala-le bine. Toaca cartofii cubulete marunte si ceapa, solzisori.
Intr-o tigaie adaca aduga putin ulei de masline si caleste legumele timp de 10-15 minute, pana se inmoaie. Cand cartofii s-au inmuiat, zdrobeste-i cu o furculita sau cu o lingura pana obtii un piure. Lasa-i sa se raceasca la temperatura camerei.
Cand s-au racit, adauga ouale peste acestia si amesteca foarte bine. Asezoneaza dupa gust cu sare si piper.
Unge o tigaie incapatoare cu ulei si toarna o treime din compozitia obtinuta in aceasta. Intinde compozitia pentru a obtine un strat omogen si asaza peste acesta 4 felii de cascaval si 4 de sunca, apoi restul cascavalului. La final toarna restul compozitiei in tigaie.
Prajeste omleta la foc mic, punand un capac deasupra. Cand partea de jos s-a rumenit, intoarce cu grija omleta pentru a nu o rupe. Poti folosi o farfurie intinsa pentru acest procedeu.
Lasa omleta sa se rumeneasca si pe cealalta parte, pana este bine patrunsa. Serveste omleta imediat, alaturi de legumele preferate.
Sursa foto principala: ihop.com
- Pagina anterioara
- Pagina 1 din 2
- Urmatoarea pagina