O garnitura de toamna poate avea la baza dovleacul. Foloseste bacon si rozmarin si serveste acest preparat simplu sau alaturi de un alt preparat.
 

Ingrediente pentru dovleac cu rozmarin si ciabatta
 

  • 650 gr dovleac
  • ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • 6 bucati bacon
  • 3 catei usturoi
  • 1/2 lingurita fulgi de ardei iute uscat
  • 1 paine ciabatta.
     

Cum se prepara dovleacul cu rozmarin si ciabatta
 

Curata dovleacul si apoi taie-l in cubulete de 2 cm. Pune dovleacul intr-un bain marie pana cand se inmoaie suficient incat sa poata fi pasat cu o furculita. Scurge-l si pune-l deoparte.

Pune putin ulei intr-o tigaie, taie baconul in bucatele si prajeste-l pana devine auriu. Adauga crengutele de rozmarin. Apasa putin cu latul unui cutit pe usturoi, apoi adauga-l in tigaie. Taie painea si pune-o in tava, adaugand mai mult ulei de masline daca este nevoie. Cand painea a devenit aurie, adauga patrunjel tocat si ardeiul.
 

Cum se serveste dovleacul cu rozmarin si ciabatta
 

Se serveste cu compozitia din tigaie turnata peste el.
 

Sursa foto: hazelnet.org
 

  •   2011-10-18
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii