Dovleacul si conopida la cuptor este usor de preparat, aromat si satios. Este un preparat ideal pentru serile racoroase de toamna.

Ingrediente pentru dovleacul si conopida la cuptor


200 grame crutoane
100 grame seminte de dovleac prajite
10 grame unt
5 grame cimbru uscat
150 grame branza de capra
1,5 kg dovleac taiat in cubulete
1 conopida taiata in sferturi
20 grame faina
2 catei de usturoi
20 grame seminte de mustar
300 grame smantana
sare
piper
chimion.

Cum se prepara dovleacul si conopida la cuptor

Incinge cuptorul la 200 de grade. Unge cu unt o tava. Intr-un bol amesteca crutoane cu untul, semintele de dovleac si putin cimbru.

Adauga apoi branza si amesteca. Taie conopida in bucati mici. In alt bol amesteca faina cu usturoiul, mustarul, sarea, piperul, chimionul si cimbrul. In tava adauga o treime din dovleac, presara putin din amestecul cu faina, adauga un strat de conopida, inca un strat de faina, apoi dovleac, conopida si faina.

Ultimul strat trebuie sa fie cel de dovleac. Peste dovleac toarna smantana. Da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Dupa cele 30 de minute, scoate tava si presara amestecul de crutoane. Mai da la cuptor pentru 30 de minute.

Cum se serveste dovleacul si conopida la cuptor

Dovleacul si conopida la cuptor se serveste cald.
 

  •   2012-10-01
  •  

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu:  Trucuri pentru un orez delicios

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.