Dovleceii gratinati cu rosii si cascaval sunt ideali pentru sezonul cald. Se prepara rapid, sunt gustosi si aromati. Ii poti servi simpli sau cu o salata.


Ingrediente pentru dovleceii gratinati cu rosii si cascaval


3 rosii feliate
2 dovlecei feliate
100 grame cascaval ras.


Pentru sos:


1 catel de usturoi
20 ml ulei de masline
400 grame rosii
busuioc proaspat.


Cum se prepara dovleceii gratinati cu rosii si cascaval


Intr-o tigaie incinge putin ueli de masline si caleste usturoiul tocat. Adauga rosiile si busuiocul. Lasa pe foc pana cand sosul se intareste.

Intr-o tava adauga straturi de rosii si dovlecel. Intre straturi presara si putin cascaval ras si sos de rosii. Ultimul strat sa fie cu sos de rosii si cascaval ras. Acopera tava cu folie de aluminiu si da la cuptor pentru 20 de minute.

Scoate folia si mai lasa 20 de minute.


Cum se servesc dovlecei gratinati cu rosii si cascaval


Dovleceii gratinati cu rosii si cascaval se servesc cu paine taraneasca.
 

  •   2012-06-29
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii