Feluri principale

#dovlecei pane #retete simple #retete dovlecei #dovlecei # retete de vara

Dovlecei pane, o reteta pe cat de simpla, pe atat de delicioasa

Dovleceii pane nu trebuie sa lipseasca din meniul tau in perioada verii. Aceste delicatese, sunt usor de preparat si in plus sunt foarte gustoase. Iata cum poti prepara cei mai savurosi dovlecei pane.

Ingrediente pentru dovleceii pane

  • 2 dovlecei
  • 2 oua
  • 2 linguri lapte
  • 10 linguri de faina
  • boia dulce (sau iute, dupa preferinte)
  • nucoara
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit

Cum se prepara dovleceii pane

Spala bine dovleceii si curata-i de coaja. Taie-i apoi rondele, de aproximativ jumatate de centimetru grosime.

Intr-o farfurie intinsa adauga faina.

Intr-o farfurie adanca adauga ouale si laptele si bate-le bine pana la omogenizare. Asezoneaza dupa gust cu sare, piper, boia si nucsoara.

Tavaleste feliile de dovlecei prin faina, apoi prin ou. Trece din nou dovleceii prin faina iar in final mai da-i o data prin ou.

Prajeste dovleceii intr-o tigaie incapatoare, in care ai adaugat ulei bine incins. Lasa-i sa se rumeneasca pe ambele parti si scoate-i pe prosop de hartie pentru a absorbi excesul de grasime.

Cum se servesc dovleceii pane

Serveste dovleceii calzi, sau reci, alaturi de o salata de sezon si paine de casa.

Sursa foto: caietulcuretete.com

  •   2017-06-27
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andreea Grecu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii