Ingrediente
- 250 g paste;
- 500 g coktail fructe de mare;
- unt;
- usturoi;
- doua pahare cu vin alb;
- apa;
- sare;
- 2 foi de dafin,
- enibahar,
- piper boabe,
- cimbru,
- oregano,
- busuioc,
- optional ardei iute.
Cum se prepara
Doua oale incapatoare se umplu pe jumatate cu apa si se pun la fiert. Se adauga in fiecare cate o lingurita de sare. Cand apa da in clocot se adauga pastele intr-o oala si in cealalta fructele de mare congelate.
Pentru aceasta reteta se recomanda ca pastele sa se fiarba al dente.
Cand fructele de mare sunt fierte se iau de pe foc si se strecoara. Se pastreaza un pahar din apa in care au fiert acestea.
Intr-o tigaie incapatoare sau intr-un wok se adauga untul si se lasa sa se topeasca. Se pune apoi usturoiul, impreuna cu condimentele si se calesc amestecand cntinuu. Cand incepe sa se rumeneasca se adauga fructele de mare scurse de apa. Se calesc impreuna timp de un minut si apoi se stinge cu vin. Lasa totul sa dea in clocot timp de doua minute apoi adauga apa si pastele fierte, scurse de apa, si lasa compozitia sa mai fiarba doua minute. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc
Se servesc calde, alaturi de un pahar de vin alb demisec sau sec
Sursa foto: bigdaddysseafoodmarket.com