Vrei sa realizezi o reteta inedita in care sa imbini ingredientele traditionale cu unele exotice, precum fructele de mare? Iti propunem o reteta delicioasa de fasole boabe cu calamari, care se pregateste usor si are un gust incantator.


Ingrediente pentru fasolea boabe cu calamari:

  • 250 g fasole pestrita boabe
  • 150 g calamari mici
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 6 rosii cherry
  • sare cu verdeturi speciala pentru peste
  • sare si piper


Cum se prepara fasolea boabe cu calamari:

Pentru a fierbe mai repede, pune fasolea la inmuiat peste noapte. A doua zi pune fasolea la fiert intr-o oala sub presiune cu putina sare, un catel de usturoi necuratat si o crenguta de rozmarin.

Spala calamarii bine, elimina-le ochiul central si osciorul din interior.

Separat, intr-o tigaie, caleste usturoiul ramas in putin ulei. Adauga rosiile taiate marunt si lasa-le pe foc aproximativ 5 minute. Asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust, adauga si fasolea scursa bine, apoi imparte amestecul in 4 boluri.

Presara peste calamari putina sare cu verdeturi, caleste-i aproximativ 3 minute intr-o tigaie neaderenta si adauga-i peste fasole.


Cum se serveste fasolea boabe cu calamari:

Se serveste calda, presarata cu patrunjel si alaturi de un pahar cu vin rosu.

Sursa foto: vimeo.com

  •   2013-05-24
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.