Feluri principale

#1 decembrie #fasole cu costita #costita #fasole

Fasole cu costita de porc pentru Ziua Nationala a Romaniei

Fasolea cu costita este o mancare delicioasa, accesibila si consistenta,indicata mai ales pentru zilele friguroase de iarna. Alaturi de mici, acest preparat este traditional in tara noastra de 1 Decembrie. Iata cum sa prepari o mancarica savuroasa de fasole cu costita de porc:


Ingrediente necesare o pentru fasolea cu costita

 

  • 500 g fasole uscata
  • 1 kg costita de porc cat mai degresata
  • 1 ceapa medie, taiata
  • 6 catei de usturoi
  • 1 l de supa de pui
  • 3 linguri de pasta de rosii
  • 1 pastranac proaspat
  • Cimbru
  • Sare
  • Piper
  • O foaie de dafin

 

Cum se prepara fasolea cu costita


Fasolea se lasa la inmuiat in apa cu o zi inainte de preparare dupa care se fierbe schimband apa de 2-3 ori.

Costita se taie in bucati mici si se rumeneste putin in ulei. Adauga ceapa taiata marunt, usturoiul, putina sare si piper.

Dupa ce s-au rumenit ingredientele toarna peste ele jumatate din cantitatea de supa de pui, pasta de tomate, frunza de dafin, pastarnacul dat pe razatoare si cimbru si lasa-le la foc mic timp de cateva minute, pana cand carnea se inmoaie.

Cand fasolea este fiarta scurge-o de apa si adaug-o peste costita, alaturi de supa ramasa. Lasa toate ingredientele sa dea un clocot, la foc mic, timp de 5 minute.


Cum se serveste fasolea cu costita


Romanii mananca de regula fasolea cu costita insotita de muraturi sau varza murata insa in afara aceasta se serveste si peste o garniture din orez simplu, fiert.

  •   2010-12-01
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Acasa.ro

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Citeste pe divahair.ro

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii