Astepti niste musafiri pretentiosi si nu stii cu ce sa ii servesti? Iti propunem o mancare rafinata, cu specific italienesc: fasole plata cu branza albastra, presarata cu nuci.
Ingrediente pentru fasolea plata cu branza albastra si nuci:
- 2 linguri ulei de masline
- 1/4 ceasca nuci tocate
- 1/2 ceasca pesmet
- 200 g fasole plata italiana
- 1 lingurita suc de lamaie
- 100 g branza albastra, maruntita
Cum se prepara fasolea plata cu branza albastra cu nuci:
Incinge uleiul de masline intr-o tigaie mare, la foc-mediu. Prajeste nucile si pesmetul, circa 2-3 minute.
Pune fasolea sa fiarba, cu putina sare, aproximativ 2-3 minute. Scurge-o bine, presara peste ea nuci, pesmet si branza maruntita.
Cum se serveste fasolea plata cu branza albastra si nuci:
Fasolea plata cu branza si nuci se serveste calda, stropita cu suc de lamaie.
Sursa foto: homelife.com.au