Feniculul este un ingredient prea putin folosit in bucataria romaneasca, dar daca ai reteta potrivita, vei descoperi cat de delicios este.

Ingrediente pentru fenicul copt cu sos de fasole alba

Fenicul copt

2 bulbi fenicul

2 linguri ulei de masline

2 catei usturoi

sare, piper

Sos de fasole alba

100 ml ulei de masline

2 catei usturoi

1 lingura rozmarin tocat

100 g parmezan ras

1 lingura zeama de lamaie

300 g fasole alba fiarta

sare, piper

Cum se prepara fenicul copt cu sos de fasole alba

Taie bulbii de fenicul in felii simetrice si pune-i intr-o tava incapatoare. Stropeste-i cu ulei de masline, apoi presara deasupra sare, piper si usturoi tocat. Da totul la copt, la foc mediu ( 175 grade), circa 20 de minute.

Intre timp, pregateste un piure din fasole fiarta. Mixeaza toate ingredientele pentru sos, cu ajutorul unui blender, apoi potriveste de gust cu sare si piper.

Toarna sosul de fasole peste feniculul copt si mai da tava la cuptor, inca 15 minute, pana ce preparatul capata o crusta aurie.

Cum se serveste fenicul copt cu sos de fasole alba

Serveste preparatul caldut, nu fierbinte.

Foto: iheartfood.me

 

  •   2012-08-06
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Negresa cu bezea

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.