Feniculul gratinat este un preparat cremos, aromat si delicios, ideal pentru serile racoroase. Se serveste cu smantana, branza de capra si patrunjel tocat pe deasupra.


Ingrediente pentru feniculul gratinat

  • 4 bulbi de fenicul
  • 50 ml ulei de masline
  • 100 grame parmezan ras
  • 100 grame pesmet
  • cimbru proaspat
  • 100 grame mozzarella
  • sare
  • piper


Cum se prepara feniculul gratinat

Incinge cuptorul la 200 de grade si unge cu ulei o tava. Feliaza bulbii de fenicul si fierbe-i intr-o cratita cu apa fierbinte si sare. Lasa feniculul pe foc timp de 5 minute, dupa care scurge-l bine de tot lichidul.

Combina parmezanul, cimbrul si pesmentul, toarna jumatate din compozitie peste fenicul si amesteca bine. Toarna feniculul in tava, presara deasupra mozzarella, apoi restul de parmezan si pesmet. Stropeste cu putin ulei de masline si da tava la cuptor pentru 30 de minute.

Inainte de a servi, lasa feniculul sa se raceasca.


Cum se serveste feniculul gratinat

Feniculul gratinat se serveste cu smananta si branza de capra pe deasupra.

Sursa foto: eatpress.com

  •   2013-02-19
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii