Ficateii cu ciuperci si smantana se prepara repede si sunt foarte gustosi. Ii poti servi atat simpli, cat si cu alte garnituri . Sunt ideali pentru serile racoroase, cand ai nevoie de o mancare calda si savuroasa.
Ingrediente pentru ficatei cu ciuperci si smantana
- 10 grame unt
- o ceapa mica
- 500 grame ciuperci
- 250 grame ficatei
- 50 ml vin rosu
- 100 ml supa de vita
- 10 grame mustar
- 60 grame smantana
- sare
- piper
Cum se prepara ficateii cu ciuperci si smantana
Topeste untul intr-o tigaie . Adauga ceapa si ciupercile taiate. Caleste legumele timp de 5 - 10 minute . Adauga ficateii si lasa-i sa se prajeasca pe fiecare parte. Cand s-au prajit, scoate-i din tigaie. Adauga in tigaie vinul rosu si lasa pe foc cateva minute, pana cand se evapora jumatate din cantitate.
Adauga supa de vita si tine-o pe foc pana cand se reduce la jumatate. Adauga apoi mustarul. Amesteca bine ingredientele. Adauga si smantana si ficateii. Da focul mai mic si lasa mancarea pe foc timp de 5 - 10 minute. Asezoneaza cu sare si piper.
Cum se servesc ficateii cu ciuperci si smantana
Ficateii cu ciuperci si smantana se servesc ca atare sau cu diverse garnituri.