Ficateii libanezi sunt foarte gustosi, iar savoarea lor speciala este rezultatul folosirii condimentelor arabesti.

Ingrediente pentru ficatei libanezi

700 g ficatei pui

1 ceapa mare

1 lingurita amestec "7 condimente" (condiment arabesc)

1/2 lamaie

3 catei usturoi

1/2 lingurita pasta ardei iute

sare

piper

2 linguri ulei

1/2 legatura patrunjel verde

Cum se prepara ficatei libanezi

Caleste ceapa impreuna cu ardeiul iute.

Pune ficateii spalati la prajit, in 2 linguri de ulei. Dupa ce ficateii s-au rumenit pe toate partile, adauga sare si piper, mai lasa-i 3 minute la flacara mica, apoi stinge aragazul.

Adauga usturoiul zdrobit, zeama de la o jumatate de lamaie si patrunjel tocat. Acopera ficateii si lasa cateva minute sa se combine toate aromele.

Cum se servesc ficatei libanezi

Servesti ficateii calzi, alaturi de garnitura preferata.

Foto: cancook.com
 

  •   2012-08-30
  •  

Articol scris de

Alina Paduraru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.