Feluri principale

#ulei de susan #ghimbir # retete peste #gai lan #cum gatesti pestele #file peste #retete ghimbir

File de peste cu ghimbir si gai lan

Surprinde-ti invitatii cu un meniu usor, alcatuit din file de peste suculent, cu ghimbir si gai lan.

Ingrediente file de peste cu ghimbir si gai lan

1 lingura de sos de soia;
1 catel de usturoi, pisat;
1 lingura otet din vin de orez;
2 lingurite de mirin (vin dulce preparat din orez);
2 file-uri de peste alb;
ghimbir, decojit;
2 linguri de coriandru;
2 legaturi de gai lan (broccoli chinezesc), tulpini si frunze taiate separat;
1/2 lingurita ulei de susan;
3 cesti orez brun fiert;

Cum se prepara fileul de peste cu ghimbir si gai lan

Amesteca sosul de soia cu usturoiul, otetul, mirinul si 2 lingurite de apa rece. Pe masa intinde o foaie de copt si asaza fileul de peste. Asezoneaza-l cu coriandru si ghimbir ras. Unge-l cu putin sos, din amestecul preparat mai devreme, iar apoi impatureste-l in foaia de copt si leaga-l cu o sfoara. Repeta procesul cu celalalt peste file.

Gateste pestele la abur, timp de 8-10 minute, deasupra unei oale cu apa clocotita. Gateste si tulpinile de gai lan la abur, timp de 3 minute, apoi adauga si frunzele, gatind timp de 1 minut.

Cum se serveste fileul de peste cu ghimbir si gai lan

Serveste fileul de peste cu ghimbir si gai lan alaturi de o garnitura de orez. Pentru un plus de savoare, presara deasupra pestelui putin chili si frunze de coriandru.

Foto:taste.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete