Ingrediente pentru somonul glasat
- 500 grame file de somon
- 4 catei de ustuoi, pisati
- 1 lingura vin alb
- 1 lingura miere
- 1/3 cana otet balsamic
- 4 lingurite mustar de Dijon
- 1 lingura oregano proaspat, tocat
- sare
- piper
Ingrediente pentru somon glasat
Preincalzeste cuptorul al 200oC. Intr-o tava adauga mai adanca adauga folie de aluminiu si unge-o cu ulei de gatit. Line a baking sheet with aluminum foil, and spray with non-stick cooking spray.
Intr-o tigaie adauga putin ulei si caleste usturoiul pana devine usor auriu. Adauga apoi mierea, vinul, otelul balsamic, mustarul sarea si piperul. Lasa totul sa fiarba timp de trei minute.
Pune fileul de somon in tava si asezoneaza-l cu sare si piper. Peste peste toarna jumatate din sosul preparat anterior si garniseste totul cu oregano proaspat tocat.
Adauga tava la cuptor timp de 10-15 minute.
Cum se serveste somonul glasat
Scoate somonul pe un platou si adauga sosul ramas peste el. Serveste-l alaturi de o garnitura de legume la abur sau alaturi de o salata proaspata.