Daca vrei sa pregatesti o cina usoara si sanatoasa, prepara un file de ton cu ceapa si fasole boabe, care se pregateste usor, iar aromele de cimbru si rozmarin ii vor da o savoare speciala.


Ingrediente pentru fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:

  • 1 fileu de ton
  • 5 linguri de ulei de masline
  • 2 catel de usturoi
  • 200 g fasole boabe
  • 3 cepe micute
  • 2-3 frunze de cimbru
  • 2 frunze de ceapa verde
  • 1 frunza de rozmarin
  • sare si piper boabe


Cum se prepara fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:

Taie marunt frunzele de cimbru, ceapa verde, rozmarinul si 1 catel de usturoi si amesteca-le cu cateva boabe de piper si 2 linguri de ulei de masline. Adauga in acest amestec si tonul si acopera vasul cu o folie de aluminiu si lasa-l la marinat cel putin 2 ore.

Taie ceapa julien si caleste-o putin. Spala fasolea boabe si caleste-o si pe ea cu 1 catel de usturoi zdrobit, aproximativ 5 minute si asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust.

Scoate tonul din marinata si prajeste-l cateva secunde pe ambele parti.


Cum se serveste fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:

Fileul de ton se serveste pe pat de ceapa, alaturi de fasolea boabe.

Sursa foto: myrecipes.com

  •   2013-06-10
  •  

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Pelmeni cu vita

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.