Daca vrei sa pregatesti o cina usoara si sanatoasa, prepara un file de ton cu ceapa si fasole boabe, care se pregateste usor, iar aromele de cimbru si rozmarin ii vor da o savoare speciala.
Ingrediente pentru fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:
- 1 fileu de ton
- 5 linguri de ulei de masline
- 2 catel de usturoi
- 200 g fasole boabe
- 3 cepe micute
- 2-3 frunze de cimbru
- 2 frunze de ceapa verde
- 1 frunza de rozmarin
- sare si piper boabe
Cum se prepara fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:
Taie marunt frunzele de cimbru, ceapa verde, rozmarinul si 1 catel de usturoi si amesteca-le cu cateva boabe de piper si 2 linguri de ulei de masline. Adauga in acest amestec si tonul si acopera vasul cu o folie de aluminiu si lasa-l la marinat cel putin 2 ore.
Taie ceapa julien si caleste-o putin. Spala fasolea boabe si caleste-o si pe ea cu 1 catel de usturoi zdrobit, aproximativ 5 minute si asezoneaz-o cu sare si piper dupa gust.
Scoate tonul din marinata si prajeste-l cateva secunde pe ambele parti.
Cum se serveste fileul de ton cu ceapa si fasole boabe:
Fileul de ton se serveste pe pat de ceapa, alaturi de fasolea boabe.
Sursa foto: myrecipes.com