File-ul de ton cu susan si dressing de ghimbir este un preparat special, pe care il poti pregati in weekend pentru cei dragi.
Ingrediente pentru file de ton cu susan si dressing de ghimbir
- 600-700 g file ton
- 3 lingurite susan negru
- 3 lingurite susan alb
- 1 lingura pasta wasabi
- 1 lingura ulei masline
- 1 lingurita suc lamaie
- 1 lingurita ghimbir ras
- 3 lingurite ulei de avocado
- sare
- piper
Cum se prepara file de ton cu dressing de ghimbir
Curata pestele foarte bine, apoi unge-l cu uleiul de masline si pasta de wasabi. Tavaleste fileul de ton printr-un amestec de susan negru si susan alb, apoi asaza-l intr-o tava termorezistenta, unsa cu putin unt. Lasa pestele la cuptor, la foc mic, circa 20 de minute. Intre timp, pregateste un dressing din ulei de avocado, suc de lamaie, ghimbir ras, sare si piper.
Asaza fileul de ton pe un platou, apoi stropeste-l cu dressingul preparat anterior.
Cum se serveste file-ul de ton cu dressing de ghimbir
Serveste preparatul cald, alaturi de o salata simpla din verdeturi. Poti servi alaturi un pahar de vin alb, demisec.
Sursa foto: steamykitchen.com