Feluri principale

#vita #ciuperci #gorgonzolla #file vita

File de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola

Daca esti in cautarea unei retete sofisticate pentru masa de Revelion, iti propunem un preparat inedit si foarte gustos - file de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola.


Ingrediente pentru file de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola

  • 4 bucati muschi de vita ( 4 X 200 g)
  • 2 lingurite ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 200 g ciuperci
  • 3 catei usturoi
  • 200 g gorgonzola
  • 800 g aluat foitaj


Cum se prepara file de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola

Lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.

Intre timp, caleste ciupercile in ulei de masline, apoi adauga sare si piper, dupa gust. Amesteca umplutura de ciuperci cu branza gorgonzola maruntita si cu usturoiul tocat marunt.

Bate muschiul de vita cu ciocanelul de snitele, apoi pune-l pe un gratar incins, sa se rumeneasca usor.

Taie alautul de foitaj in 4 dreptughiuri egale. Asaza cate un strat uniform de umplutura cu ciuperci si gorgonzola, apoi pune muschiul de vita. Sigileaza muschiul in aluat foarte bine (te poti ajuta de o furculita), apoi da totul la cuptor, circa 20 de minute.

Scoate muschiul cand crusta de aluat devine usor rumenie.


Cum se serveste file de vita in crusta de aluat cu ciuperci si gorgonzola

Serveste preparatul cald, imediat dupa ce l-ai scos din cuptor.

Foto: myrecipes.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Inghetata raw cu 3 ingrediente

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare