Filet Mignon cu sos de vin rosu este un preparat delicios, ideal pentru masa de sarbatoare. Se serveste cu diverse garnituri.

Ingrediente pentru filet mignon cu sos de vin rosu


4 fileuri de vita
ulei de rapita
40 grame unt
500 ml vin rosu
sare
piper.

Cum se prepara filet mignon cu sos de vin rosu

Daca fileurile tale contin urme de grasime este indicat sa o indepartezi cu ajutorul unui cutit ascutit. Lasa apoi carnea sa se odihneasca la temperatura camerei timp de 30 de minute si chiar mai mult, in functie de grosimea fileurilor.

Intr-un bol amesteca uleiul de rapita cu sare si piper. Adauga si carnea si unge bine cu ulei si sare.

Incinge ulei intr-o tigaie si adauga fileurile. Da focul mai mic si lasa carnea timp de 5 minute, fara sa o atingi.

Intoarce pe partea cealalta si mai lasa 2 minute. Scoate apoi din tigaie, inveleste intr-o folie de aluminiu si lasa sa se odihneasca.

Toarna vinul in tigaie si da focul mare. Fierbe pana cand sosul isi reduce cantitatea cu un sfert. Da apoi focul mai mic si mai lasa 10 minute. Adauga si untul si asezoneaza cu sare si piper.

Toarna apoi sosul peste fileuri. Asezoneaza cu sare si piper.

Cum se serveste filet mignon cu sos de vin rosu

Filet Mignon cu sos de vin rosu se serveste ca atare sau cu diverse garnituri.
 

  •   2012-04-02
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Mihaela Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii