Daca vrei sa iti surprinzi invitatii cu un preparat rafinat si foarte gustos, poti opta pentru un foie gras cu spuma de lichior de oua. Se pregateste repede si are un gust deosebit.


Ingrediente pentru foie gras cu spuma de lichior de oua:

  • 4 felii de foie gras de gasca a cate 90 g fiecare
  • 1 lingurita de otet balsamic
  • 50 g ghimbir
  • 20 g zahar
  • 200 ml lichior de oua
  • 4 albusuri


Cum se prepara foie gras-ul cu spuma de lichior de oua:

Taie ghimbirul in fasii subtiri, opareste-l de patru ori, scurge-l bine de apa si pune-l intr-o craticioara impreuna cu zaharul si fierbe-l pana sa formeaza un sirop gros.

Intr-un bol separat, mixeaza ouale si lichiorul de oua cu o picatura de otet balsamic. Apoi, pune vasul putin la bain-marie, pentru a-l mentine cald.

Intr-o tigaie de fonta unsa cu putin unt rumeneste putin ficatul pe ambele parti, apoi pune-l la cuptor pentru 5 minute.


Cum se serveste fois gras-ul cu spuma de lichior de oua:

Foie gras-ul cu spuma de lichior de oua se serveste cald, cu o picatura de otet balsamic, cu legume si verdeata.

Sursa foto: luxul.ro

  •   2013-04-05
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Ana Ionescu

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Gateste cu Oana: Cheescake in stil american

Expertul Acasa.ro, Oana Grecea: Chef in bucataria de acasa

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii