Carnea de miel este un preparat nelipsit de pe masa de Paste atat a romanilor, cat si a altor locuitori europeni, fiind apreciata datorita fragezimii si savoarei aparte. Daca optezi pentru petrecerea Pastelui in aer liber, delicioasele frigarui de miel nu trebuie sub nicio forma sa lipseasca, deoarece au un gust extraordinar, si mai mult decat atat, sunt foarte usor de pregatit.
Ingrediente (4 frigarui)
- 400 g de muschiulet de miel
- 2 carnati
- 2 rosii
- 4 cepe medii albe
- 1 ardei gras
- Sare, piper
- Cimbru
- Ulei.
Pentru a prepara frigaruile ai nevoie de 4 tepuse, de preferat din fier. Daca ai tepuse din lemn, umezeste-le bine inainte de a le pune pe gratar, pentru a nu se arde.
Cum se prepara frigaruile de miel
Taie carnea de miel in bucati cu o grosime de aproximativ 3-4 cm si carnatii in bucati de 5-6 cm. Cepele se curata de coaja si se taie pe jumatate. De asemenea, rosiile se taie in patru, iar ardeiul gras se portioneaza in bucati potrivite, similare cu rosiile.
Pe fiecare tepusa aranjeaza cate una-doua bucati din fiecare aliment. Pentru ca ingredientele sa nu se deprinda de pe tepusa, incepe si termina cu ceapa, deoarece aceasta rezista mai bine in timpul prepararii termice decat rosiile, de exemplu. Nu uita sa intepi bucatile de carne cu varful ascutit al unui cutit pentru a evita spargerea lor in momentul arderii.
Pentru un gust aparte, prinde printre bucatile de carne cate un fir de cimbru. Este indicat sa ungi gratarul cu putin ulei pentru ca frigaruile sa nu se lipeasca de fierul incins. Pozitioneaza frigaruile pe gratar si verifica in prealabil intensitatea acestuia, pentru ca acestea sa nu se arda.
Din patru in patru minute, intoarce fiecare frigaruie pe cate o parte, pentru a se arde moderat. Dupa ce s-au facut, scoate-le pe un platou si condimenteaza-le cu sare si piper dupa gust.
Cum se servesc frigaruile de miel
Frigaruile de miel se servesc imediat dupa ce au fost luate de pe gratar, pentru a nu-si pierde din savoare. Poti opta pentru o garnitura de cartofi dulci sau pentru o portie de muraturi asortate. Bautura potrivita pentru carnea de miel este vinul rosu demisec.