Ingrediente pentru frigaruile de scoici
- 20 bucati scoici scallop (fara cochilie)
- 1 lingura patrunjel tocat
- 1 lingura hasmatuchi tocat
- 1 lingura cepsoara tocata marunt
- 1 lingura tarhon tocat
- 2 linguri seminte de fenicul
- 1-2 catei de usturoi, pisati foarte bine
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
Cum se prepara frigaruile de scoici
Intr-o tigaie nonaderenta, adauga semintele de fenicul si caleste-le la foc mic pana incep sa miroasa. Piseaza-le apoi usor, intr-un mojar.
Intr-un castron adauga uleiul de masline, patrunjelul, hasmatuchi, cepsoara si tarhonul. Asezoneaza cu sare si piper dupa gust.
Spala scoicile bine si asezoneaza-le cu sare. Pune-le apoi intr-un castron incapator si toarna doua linguri din compozitie peste scoici si amesteca bine, astfel incat amestecul sa se imparta uniform pe acestea.
Insira cate patru-cinci scoici pe bete de frigarui si frige-le pe gratar.
Intre timp, in uleiul ramas adauga usturoiul si semintele de fenicul.
Scoate scoicile pe un platou si toarna sosul peste acestea. Daca doresti sa obtii un preparat picant, poti adauga cativa fulgi de ardei iute.
Cum se servesc frigaruile de scoici
Serveste frigaruile de scoici alaturi de o garnitura simpla de orez si un pahar de vin alb.
Sursa foto: hepta.ro