Surprinde-ti musafirii cu o friptura rafinata si aromata de curcan cu smantana si coacaze rosii. Pe langa faptul ca se pregateste foarte usor, are si un gust incantator.
Ingrediente pentru friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:
- 4 fileuri de piept de curcan
- 350 g smantana
- 2 linguri de lapte
- 90 g gorgonzola
- 1 lingura de ulei de malsine
- 1 lingura de unt
- 1 legatura de ceapa verde
- 30 g faine
- 130 g coacaze rosii
- sare si piper
Cum se prepara friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:
Spala bine fileurile de curcan si bate-le putin cu ciocanul pentru snitele, apoi asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust.
Incinge untul si uleiul de masline intr-o tigaie neaderenta si prajeste fileurile pe ambele parti aproximativ 8 minute, apoi scoate-le intr-un vas si si acopera-le sa se mentina calde.
In acelasi ulei, caleste ceapa verde taiata marunt si adauga peste ea faina, amestecand incontinuu. Toarna peste ea laptele, smantana si gorgonzola sfaramitata si mai lasa compozitia pe foc cateva minute, apoi las-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adauga si coacazele rosii.
Cum se serveste friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:
Friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii se serveste calda, presarata cu gorgonzola.
Sursa foto: boston.com