Feluri principale

#retete curcan #friptura de curcan #coacaze rosii #curcan cu smantana

Friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii

Surprinde-ti musafirii cu o friptura rafinata si aromata de curcan cu smantana si coacaze rosii. Pe langa faptul ca se pregateste foarte usor, are si un gust incantator.


Ingrediente pentru friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:

  • 4 fileuri de piept de curcan
  • 350 g smantana
  • 2 linguri de lapte
  • 90 g gorgonzola
  • 1 lingura de ulei de malsine
  • 1 lingura de unt
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 30 g faine
  • 130 g coacaze rosii
  • sare si piper


Cum se prepara friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:

Spala bine fileurile de curcan si bate-le putin cu ciocanul pentru snitele, apoi asezoneaza-le cu sare si piper dupa gust.

Incinge untul si uleiul de masline intr-o tigaie neaderenta si prajeste fileurile pe ambele parti aproximativ 8 minute, apoi scoate-le intr-un vas si si acopera-le sa se mentina calde.

In acelasi ulei, caleste ceapa verde taiata marunt si adauga peste ea faina, amestecand incontinuu. Toarna peste ea laptele, smantana si gorgonzola sfaramitata si mai lasa compozitia pe foc cateva minute, apoi las-o sa se raceasca. Dupa ce s-a racit adauga si coacazele rosii.


Cum se serveste friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii:

Friptura de curcan cu smantana si coacaze rosii se serveste calda, presarata cu gorgonzola.

Sursa foto: boston.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete