Feluri principale

#culinar #reteta #pasti #sos #gratar #friptura #miel #retete paste #retete miel

Friptura de miel cu piper

Dupa o lunga perioada de post, toata lumea asteapta Pastele pentru a servi preparate gustoase si a se bucura alaturi de cei dragi. Cea mai importanta sarbatoare a anului este celebrata peste tot in lume, potrivit traditiilor fiecarei tari in parte. Insa, mielul nu lipseste de pe masa niciunui credincios.


Ingrediente pentru friptura de miel cu piper:
 

  • 8 cotlete de miel
  • sare; piper negru
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri boabe de piper rosu (sau verde)
  • 2 ardei iuti cu seminte, tocati
  • 4 linguri otet balsamic
  • 4 linguri ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • 3 linguri frunze proaspete de patrunjel.
     

Cum se prepara friptura de miel cu piper


 

Pentru prepararea sosului se pun intr-un robot de bucatarie urmatoarele ingrediente: cateii de usturoi, piperul rosu, ardeiul iute, otetul balsamic, uleiul de masline, zeama de lamaie si patrunjelul si se proceseaza pana cand s-au amestecat bine.

Carnea de miel se asezoneaza cu putina sare, piper si otet balsamic.

Carnea se frige pe gratarul de aragaz (sau pe jar ori tigaie) cate 8 minte pe fiecare parte (sau in functie de cat de prajita doriti sa fie carnea).

 

Cum se serveste friptura de miel cu piper

 

 

 

 Friptura se serveste alaturi de cateva foi de salata, peste care se adauga o lingura-doua de sos.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Expertul Acasa.ro, Chef Matthew Ehsanmehr

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Andreea Szasz: Drob, stufat si pasca, preparate traditionale intr-o forma inedita pentru masa de Paste

Experti Retete

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Cum se pregatesc mucenicii muntenesti

Experti Retete

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului