Friptura de miel cu sos de vin este un preparat potrivit pentru o masa festiva, de Paste. Dureaza mai mult pana este gata, dar rezultatul merita efortul.

Ingrediente pentru firptura de miel in sos de vin
 

  • 1 carne de miel
  • 4 catei de usturoi, taiati
  • 5 crengute rozmarin
  • 1 cana vin rosu
  • sare si piper dupa gust
     

Cum se prepara friptura de miel cu sos de vin
 

Cresteaza carnea de miel si impaneaza-o cu bucatele de usturoi si rozmarin. Condimenteaza-o cu sare si piper, apoi pune-o intr-o tava. Toarna vinul peste carne, apoi acopera tava si da-o la frigider o ora. O poti tine si mai mult, chiar si pana a doua zi.

Incinge cuptorul la 180 grade Celsius, scoate mielul din marinata si apoi aseaza-l intr-o alta tava, in cuptor, in jumatatea de jos.
Lasa friptura sa se faca 2 ore. La fiecare sfert de ora unge friptura cu marinata ramasa.
 

Cum se serveste friptura de miel cu sos de vin
 

Se serveste calda.

  •   2011-04-13
  •  
  •   comentarii

Articol scris de

Andra Rotaru

Vezi toate articolele

Articole din mancare

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu: Bulete de branza

Expertul Acasa.ro, Mariana Robescu

Pune o intrebare

Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii